понеділок, 13 лютого 2017 р.

Урок з історії "Мужність героїв... Пам'ять про них ніколи не згасне" у 10 класі

    Сухими словами історичних документів, полум’яними рядками поетів  учні  10 класу Твіржанського НВК    30 січня   2017р. вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави на уроці історії «Мужність героїв…Пам'ять про них ніколи не згасне». Його  підготували та провели заступник директора з виховної роботи
Приймак М.М. та вчитель історіі Головко Г.А.
   Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі. Вони – студенти, курсанти, школярі – виявилися у своєму патріотизмі вище за класові інтереси і, коли постала потреба, без вагань віддали молоде життя в ім’я волі свого народу.
Десятикласники мали змогу переглянути відеопрезентацію, світлини  правдивих подій того трагічного дня. Молоді хлопці та дівчата усвідомили, що Герої були їхнього віку. Патріотизм – це та риса українців, з якою народжуються! Ніхто і ніщо не зможе її зламати. Вихованці НВК на загальношкільній лінійці, виховних годинах, які провели класоводи та класні керівники відповідно до вікових особливостей, а також під час презентації книжково-журнальної виставки «Юні оборонці Батьківщини» повернулися у події 29 січня 1918 року. Цьогоріч ми відзначаємо 99 річницю бою українських студентів із більшовицькими окупантами.
  Крути    ввійшли в історію України як символ національної честі.  Вони полягли,  щоб ми сьогодні жили у вільній  і незалежній Українській державі.  Плач же, Україно, і готуй нових таких же щирих оборонців, таких же незламних міцних борців, бо ще довго і тяжко прийдеться боротися тобі за своє життя. Будьте певні, дорогі і незабутні герої, що ваша смерть не згинула марно! Вона живе і житиме довіку.
            Минає час, та в пам'яті жива
            Ота над Крутами страшна заграва.
            Той перший бій – не молодим ганьба
            Той бій смертельний – то героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар