понеділок, 20 березня 2017 р.

День Святого Валентина у Твіржанському НВК

"... День, коли навіть найбільш боязкий і 
нерішучий може сказати все, не сказавши ні слова."

День всіх закоханих або День святого Валентина існує вже понад півтори тисячі років. Про самого Валентина, ім'я якого носить свято, відомо зовсім небагато. За легендою, він жив у третьому столітті нашої ери в Римській Імперії і був простим християнським священиком, а також займався природничими науками та медициною. Валентин був молодий і привабливий, добрий і чуйний.
Його життя та діяльність оповиті ореолом таємничості та загадковості. Відомо, що він таємно вінчав закохані пари, яким забороняли одружуватися.
Зберегти все це потай було неможливо, а оскільки Римська імперія славилася своєю повагою до законів, імператор, дізнавшись про це, вирішив припинити подібну діяльність. У підсумку наприкінці 269 року Валентин був узятий під варту, а незабаром був підписаний указ про його страту.
Останні дні життя Валентина оповиті ореолом романтики. Говорили, що в нього закохалася дочка тюремника. Валентин, як священик, що дав обітницю безшлюбності, не міг відповісти на її почуття, але в ніч перед стратою 13 лютого надіслав їй зворушливий лист, де розповів про свою любов. Прочитано його було вже після того, як його стратили.
Як усе було насправді, ми вже не дізнаємося, але ясно одне - молодий християнський священик дійсно загинув в ім'я любові. І цієї любові було йому відпущено доволі багато на одне його коротке життя - любов до Бога, любов до прекрасної дівчини, любов до людей взагалі, яким він допомагав і як священик, і як лікар, і як просто прекрасна людина з величезною, що творить добро, душею.
Не дивно, що про Валентина не забули й обрали заступником всіх закоханих.
Саме тому у Твіржанському НВК старшокласники підготували розважальну програму. Ведучими були учні 11 класу Дудок В. та Кисіль С., а учасниками – учні 10-11 класів. Сценарій учні складали самі, враховуючи рекомендації педагога-організатора Підбережника С.Б. Цікавими були різноманітні конкурси, в тому числі танцювальні. Школярі власноруч виготовили динамічну дошку, на якій хлопці та дівчата писали «своїм Валентинам» романтичні зізнання. Ведучі розповіли історію виникнення свята. Родзинкою заходу була концертна програма. Учень НВК Депа Денис, а також Сергій Богданович виконували як сучасні танцювальні пісні, так і народні. Три години розважальної програми пролетіли дуже швидко. Проте запам’ятався захід усім. Як в учнів, так і вчителів, які були запрошені на свято, залишилися приємні спогади.

Немає коментарів:

Дописати коментар