четвер, 29 грудня 2016 р.

Вшанування пам'яті жерт голодомору

На підвіконні палахтить
Скорботи полум’я священне.
То свічка пам’яті горить
За всіх безвинно убієнних

 Минулого тижня у Твіржанському НВК пройшли жалобні заходи з нагоди вшанування пам’яті жертв голодомору в Україні. На уроках історії у 5-11 класах вчителі провели бесіди про сумні події 1932-1933рр., 28 листопада класні керівники провели уроки пам’яті «Прости нас, пам’яте, прости» та просвітницьку роботу серед учнівської молоді щодо акції «Засвіти свічку» (26.11.2016 року вдома на підвіконнику запалити свічку).
Учні 9 класу підготували та провели загальношкільну лінійку «Пекучий біль мого народу», на якій було вшановано пам'ять загиблих хвилиною мовчання. В цю мить кожен школяр замислився про той непереборний жах, який охоплює людину в момент, коли дитина просить у матері їсти, а навіть малесенького шматочка хліба немає, про нестерпний біль від втрати рідних. Після лінійки вихованці навчального закладу взяли участь в акції "Незабудки пам'яті". Кожен учень прикріпив символічні квітки-незабудки до панно, яке своїми контурами нагадує територію України, в пам'ять про жертви Голодомору 1932-1933 років в Україні.
Старшокласники мали можливість переглянути відеоспогади очевидців голодоморів, архівні документи того часу. З глибоким сумом в очах та співчуттям слухали розповідь директора НВК Чапака Бориса Федоровича, який поділився своїми спогадами- спогадами малого хлоп’яти. У шкільній бібліотеці підготовлено виставку « Пам’яті жертв голодомору»

Немає коментарів:

Дописати коментар