понеділок, 20 березня 2017 р.

Герої не вмирають!

Саме цими словами Україна проводжала в останню путь своїх синів та дочок. Тих, хто загинув за свою країну, за свій народ. Знову від нас пішли найкращі. Ті, для кого "справедивість", "гідність", "свобода", "Україна" були не просто словами, а сенсом їх життя.
На Майдані у лютому 2015 року з'явилась сотня - Небесна. Для України - це найголовніша, найвпливовіша сотня. Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну - життя. І для нас є святим обов'язком гідно вшанувати Героїв. Щоб ми пам'ятали - хто і за що загинув. Щоб ми їх не зрадили.
У Твіржанському НВК пройшов загальношкільний виховний захід до Дня пам'яті Героїв під тематичною назвою «Зима, що їх змінила». Учасники надзвичайно чуттєво та реалістично відтворили ті болючі картини. Жорстоке винищення мирних протестантів. Кулі з гвинтівок, на превеликий жаль, вбивали не ворога під час війни, а своїх – українців, які стояли на Майдані заради європейських свобод і прав. Яким жорстоким має бути керівник держави, щоб віддавати свідомі накази масових вбивств. Сцена смертельного поранення молодого юнака, молитва ангела не залишила байдужим жодного глядача в залі. Як учні, так і вчителі не стримували сліз. Зворушливе прощання матері зі сином, сина із батьком, друга із найкращим побратимом були такими реалістичними і справжніми. Відеопрезентація допомогла побачити учням ті трагічні події як наживо. Сумні пісні, хвилина мовчання….Вшанування пам'яті – це єдине, що ми можемо зробити для тих, котрі відійшли у вічність заради нашого світлого майбутнього. Підбережник С.Б. як педагог-організатор, а також старшокласники, які брали участь у заході, передали атмосферу відчаю, тривоги, страху за власне життя і водночас незламної віри в праведність сповідування своїх ідеалів нашими Героями.
Захід був розрахований на старшу аудиторію глядачів. Проте, відповідно до вікових категорій, класні керівники та класоводи також провели покласно виховні години про мирних солдатів Майдану. Учні намалювали тематичні малюнки для виставки, яка пройшла під назвою «Майдан та Герої Небесної Сотні очима дітей».Протягом тижня у шкільній бібліотеці діяла книжково-журнальна виставка.
Пройдуть роки, але 20 лютого назавжди залишиться у календарі найважливіших дат як одна із найтрагічніших сторінок в історії української нації, яку свідомо можна назвати словом «геноцид».
Не забуваймо наших Героїв…. Вічна їм пам'ять….
Слава Україні! Героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар