понеділок, 20 березня 2017 р.

Позакласний захід англійською мовою "CINDERELLA"

Мова – це спілкування. Спілкування – це життя. Саме від спілкування залежить те, наскільки приємними і вражаючими виявляться миттєвості нашого життя. Якщо ми підходимо до вивчення англійської мови як ледачий підмайстер, який думає лише про те, що йому потрібно оволодіти технікою ремесла, щоб мати шматок хліба і плату за житло, то й сам процес навчання і подальше життя будуть складні й безрадісні.
Але є й інше дуже цікаве міркування щодо вивчення іноземних мов. Кажуть, що людина, яка знає декілька мов, проживає кілька життів. Уявляєте?! Кілька життів за один життєвий шлях! Наскільки барвистим, багатогранним, насиченим стає життя! Особливо, якщо ми мову вивчаємо не тільки за допомогою підручника англійської граматики, а починаємо відчувати її (звучання, мелодику, побудову фраз) всією своєю сутністю. Саме відчувати, а не “будувати фрази”.
Престиж іноземної мови знаходиться в безпосередній залежності від позакласної роботи в навчальному закладі. Проводячи позакласну роботу з предмета, вчитель прагне показати, що учні засвоїли з англійської за час навчання, розвивати пізнавальний інтерес школярів, формувати культуру спілкування школярів, прищеплювати любов до кращих традицій та звичаїв народу, мова якого вивчається.
Важливою умовою ефективності вивчення англійської мови є наявність позитивних емоцій. А участь у виховних заходах дає можливість учням проявити себе, показати свої театральні навики, викликає не тільки підвищений інтерес до вивчення іноземної мови, а й допомагає дітям краще оволодіти “засобом ремесла“.
На цей раз родзинкою позакласної роботи з англійської мови стало незвичайне дійство - інсценізація казки Шарля Перро «Попелюшка» («Cinderella»). Талановиті актори ( учні 6 та 10 класу) дуже вдало увійшли в образи своїх казкових героїв і продемонстрували не тільки хорошу розмовну англійську мову, а й неабиякий артистизм. Перед глядачами постала справжня красуня Попелюшка (учениця 6 класу Приймак Анастасія). Секрет успіху цієї юної талановитої дівчинки - інтелект, почуття гумору і впевненість у собі. Завдяки коктейлю якостей, притаманних Анастасії, вона зуміла підкорити всіх своєю юністю, ніжністю та ангельською зовнішністю.
Кінцевим віночком заходу став вальс, який дозволив акторам відчути себе на справжньому королівському балу, зануритися в атмосферу граційності та величності танцю.
Організувала та провела захід вчитель англійської мови Щербата Іванна Степанівна. Вона проявила справжній професіоналізм, відповідальність, креативність.
Відповідно оформлений зал, багатство декорацій та різномаїття костюмів подарували глядачам незабутні враження та піднесений настрій. Вони були вражені і досконалим володінням учнями англійською мовою, і акторською майстерністю.

Немає коментарів:

Дописати коментар